מפגש עם טל ניצן במסגרת הסדרה: בתנועה – פמיניזם גלובלי והקמפיין למניעת אלימות מגדרית בגואטמלה
מצולקות משנים של מלחמה פנימית, טרור מדינתי וגלות, ומלאות תקווה לעתיד לאומי טוב יותר, גרעין של פעילות שמאל גואטמליות החלו לאמץ רעיונות של פמיניזם גלובלי, את פלטפורמת זכויות נשים של האו"ם, ולקדם קמפיין למניעת אלימות נגד נשים. המהלך, כמו גם התרחשויות בזירה העולמית והאיזורית, הובילו לתנועת משאבים כלכליים, אידיאולוגיים ואנושיים לזירה המקומית. המפגש ידון בשאלות כיצד תנועה מקומית מתרגמת, מטמיעה ומאתגרת אידיאולוגיה גלובלית? כיצד אומה שסועה, מפולגת אתנית, דתית, ומעמדית מתמודדת עם שאלות של סולידריות פמיניסטית? והיכן ניתן למצא את נקודות החיבור לזירה הישראלית?
מפגש עם הסופרת רונית מטלון על פמיניזם, סירוב, וספרות
מפגש לרגל פרסום ספרה של עמליה זיו explicit utopias.
בהשתתפות: עמליה זיו, שרה כהן שבוט, הידד ליטמן ויוסף/ה מקיטון
נפגש ללמוד ולדבר פמיניזם. נביא איתנו טקסטים, סיפורי חיים, ספוקן וורד, ציורים, כתיבה יוצרת. נחפש מה כתבו אחרות ובאיזה שפות.
ביום ראשון ה-23 לאפריל נארח למפגש ושיחה על פמיניזם ואקטיביזם את פרופ' נירה יובל-דיוויס שמגיעה לביקור בישראל.
המפגש יתקיים בספריה בבית אשה לאשה, רח' ארלוזורוב 118, חיפה
פרטים נוספים על כתיבתה ופעילותה העשירה של נירה יובל-דיוויס ניתן למצוא באתר אוניברסיטת מזרח-לונדון:
הסדרה 'הארכיב כפעולה פוליטית' מארח את אורית אנגלברג-ברעם בהרצאה על הפוליטיקה של המוזיאון:
למרות הרטוריקה המוצהרת של המוזיאון המודרני, על-פיה מטרתו היא "להביא את הידע לציבור הרחב", בכל תצוגה מוזיאלית יש בחירה מהו הידע המוצג. אע"פ שמקומות אלה משמרים אתרים וחפצים מזמן התרחשות האירוע ההיסטורי הנדון, הצגת חפץ אותנטי מן העבר אינה מעידה על הצגת ההיסטוריה עצמה. למרות האצטלה ה"אובייקטיבית" של מוזיאונים, למעשה מה שמיוצג בתערוכות היסטוריות הוא נרטיב, המסופר מנקודת מבט מסויימת.
בהרצאה נסקור את המקור ההיסטורי להופעת המוזיאונים ואת התפתחות המוזיאון המודרני במאה ה-19. לאחר מכן נתייחס ל"מקרי מבחן" במוזיאונים עכשוויים ולאופן שבו הם בונים נרטיב – הן בעת איסוף החפצים ובן באמצעות הצגתם. ונדון בשאלות: מהי חשיבות הזיכרון הקולקטיבי ביצירת לכידות קבוצתית? (ובמלים אחרות… למה בכלל צריך מוזיאונים היסטוריים ושימור אתרים?) איזו מורשת מציגים לנו באתרים ובתערוכות היסטוריות? (ובמלים אחרות… מה מסתירים מאיתנו?) מהו "ארגז הכלים" של האוצר והצוות החינוכי במוזיאון? (ובמלים אחרות… אילו "מניפולציות" מפעילים כדי לשרת את האג'נדה שלהם?)
הארכיב כפעולה פוליטית – סדרת המפגשים של הארכיון הפמיניסטי שמחות לארח את שרית מגן – מחברת הספר ילד משלך – מאחורי הפרגוד של טיפולי ההפריה בישראל, לדיון על גוף כארכיב ונשא ידע.
ישראל היא מעצמה של טיפולי פוריות: יותר מ-100 אלף ילדי מבחנה נולדו כאן לאורך השנים. בצד הדרך, נותרו לא אחת הנשים שעברו את התהליך הזה, שלמדו על בשרן את מחיר הטיפולים; שלא תמיד אמרו להן את כל האמת. שרית מגן היא אחת הנשים הללו. מגן, במשך שנים ארוכות ראש דסק הבריאות בתוכנית התחקירים "עובדה", הייתה שותפה לכמה מהחשיפות המהדהדות בתחום. בשנים האחרונות היא צללה לתוך קרביה של תעשיית ההפריה החוץ גופית בישראל וראיינה עשרות נשים, רופאים, חוקרים ואנשי מערכת הבריאות. תוצאת המסע האישי והתחקירי יוצא הדופן הזה הוא הספר "ילד משלך", בו נחשפת התמונה האמיתית – מה נשים לא יודעות כשהן נכנסות לטיפולי פוריות, למה לא מספרים להן את זה, מה הם הכוחות, הדינמיקות והאינטרסים שמייצרים את מסך הערפל. במילים אחרות: מה באמת מתרחש מאחורי הפרגוד של טיפולי ההפריה בישראל.
Site built by Smart-web