מפגש עם זהר ויימן-קלמן
במפגש זה נטה אוזן לקולות העבר של שירת הנשים ביידיש ולקולות העבר של לסביות משנות ה-70. נראה אילו רוחות רודפות את הנשים הכותבות, ואיך הן בתורן רודפות את ההווה שלנו. נחשוב על רוח הרפאים כצורה של היסטוריה קווירית, ודרכה – על האופן שבו שירה מדברת ברגע היסטורי נתון, ועל האופן שבו היא מדברת מעבר וכנגד ההיסטוריה
הארכיב כפעולה פוליטית – סדרת מפגשים בארכיון הפמיניסטי ב'אשה לאשה' מרכז פמיניסטי חיפה מארחת את מאירה וייס
המפגש יעסוק בצומת של רפואה, גוף ומדע כפי שבאים לידי ביטוי במכון לרפואה משפטית. הדיון יעלה שאלות בנוגע לחדירה לארכיבים המוגנים על ידי בעלי ההחלטה והכוח, לפעולות החתרניות האפשריות לנוכח כוחו של הריבון, ומשמעותן ויעילותן של פעולות אלו.
בפגישה נשוחח עם ג'יין פרידמן, חוקרת מפריס, על נשים ומשבר הפליטים באירופה. פרידמן שהתה בשנה האחרונה במחנות המעבר ביוון ובקאלה ונפגשה עם נשים רבות, ארגוני סיוע ומקבלי החלטות באיחוד האירופי. היא תספר על רשמיה ועל האתגרים המורכבים שעמם מתמודדות נשים פליטות וילדים במחנות המעבר ועוד.
ההרצאה תתקיים באנגלית אך יהיה תרגום סימולטני לעברית למי שתבקש!
In a conversation with Prof. Jane Freedman we wll hear about her recent study of women and the refugee crisis. Women now form an increasing proportion of the refugee populations trying to reach Europe to gain protection. But there is little analysis of the gendered dimensions of the refugee "crisis" and of women's specific experiences. This conversation will examine the experiences of women refugees, the sources of violence and insecurity they face, and the gendered representations of refugees which have been prominent in the European media and political discourse.
The event will be in Englsh and is open to the public
הארכיב כפעולה פוליטית – סדרת מפגשים בארכיון הפמיניסטי ב'אשה לאשה' מארחת את רותי גינזבורג.
במפגש נשמע על מחקרה של רותי על השתתפות נשים פלסטיניות בפרויקט "חמושים במצלמות" של ארגון הזכויות בצלם. המחקר החל כשאחד העובדים סיפר שאמנם הנשים מחזיקות בפחות ממחצית מהמצלמות שחילק הארגון אבל הן מצלמות סרטים טובים יותר. כשנסתה לברר למה, הוא ענה: בגלל המיקום שלהן – בחלון.
בפגישה תציג רותי את המקום הייחודי של הנשים הנמצאות מסיבות חברתיות ופוליטיות כלואות בביתן ומצד שני היותן שם, מהווה מקום תצפית מעודפת לדוקומנטציה של האלימות המתרחשת בחוץ.
הניתוח מורכב מניתוח הסרטים, שיחות עם חלק מהנשים הלוקחות חלק בפרויקט המצלמות, עם עובדים בארגון הזכויות והצלבה עם מידע שפורסם בעיתונות. חוץ מהבאת חלק מהדברים, תראה רותי בפגישה בסרטים הנמצאים בארכיון בצלם, את היחסים המתגלים בין מרחב פרטי לציבורי ומגדר.
الإرشيف كعمل سياسي-سلسلة لقاءات بالإرشيف النسوي ب "امرأه لامرأه" تستضيف روتي جنزبورج.
في اللقاء سنسمع عن بحثها على اشتراك نساء فلسطينيات بمشروع "مسلحون بالكاميرات" لمنظمة حقوق الانسان بيتسيلم. البحث بدأ عندما تحدث احد العمال انه بالرغم من أن النساء حازت على كاميرات بأقل من نصف الكميه التي وزعتها المنظمه إلا انهن صورن افلاما افضل. وعندما حاولت ان تفهم السبب، اجابها: بسبب موقعهن-على النافذة.
في اللقاء ايضا ستعرض روتي تواجد النساء بمكانه خاصه لاسباب اجتماعية وسياسية جعلتهن حبيسات بيوتهن من جهه،ومن جهه اخرى تواجدهن على النافذة يشكل مكان مثالي للمراقبة وتوثيق العنف الحاصل في الخارج.
التحليل مركب من : تحليل الأفلام، محادثات مع قسم من نساء فعالات في مشروع الكاميرات، مع عمال بمنظمة الحقوق ومع دمج معلومات نشرت في الصحافه، بالإضافه لعرض بعض الامور، ستعرض روتي في اللقاء افلام موجوده في ارشيف بيتسيلم، والعلاقات التي ستنكشف بين المساحة الشخصية والعامة.
הארכיב כפעולה פוליטית – סדרת מפגשים בארכיון הפמיניסטי ב'אשה לאשה' מרכז פמיניסטי חיפה מארחת את סוהאד דאהר-נאשף
בספרה Precarious Life: The Power of Mourning and Violence (2004) מתארת ג'ודית בטלר את האופן שבו ישראל מתנהגת ומתייחסת אל מות הפלסטיני "האחר" כאל "מוות אחר" שלא שווה אבל ויגון. במפגש זה נעסוק בחיי הגוף המת הפלסטיני העצור "מעצר מנהלי" בבתי הקברות הסודיים שהקימה ישראל; בחריתה הפוליטית חברתית-דתית שנערכת על גוף זה הן בזמן המעצר והן לאחר חזרתו אל חיק משפחתו; ובדרכים בהם בתי מעצר אלה מהווים מעין ארכיון להתרחשויות היסטוריות שנקראות באמצעות הגופה. המפגש ידון בשאלות כיצד הגוף המת הפלסטיני מהווה אתר להבניה מחדש של יחסי הכוח וההתקוממות בין הצד הפלסטיני והצד הישראלי, ואיך גוף זה הופך לסוכן פוליטי-חברתי אקטיבי.
Site built by Smart-web